Een praktijk in ontwikkeling onze focus ligt op ontwikkeling en verbetering

Schouderklachten

super specialist

De schouder is een zeer bewegelijk gewricht, wat bestaat uit een grote kop en een relatief kleine kom. Zowel de kop als de kom kunnen ten opzichte van elkaar bewegen, wat een grote bewegingsuitslag mogelijk maakt. De bovenarm (humerus) vormt samen met het sleutelbeen (clavicula), het schouderblad (scapula) en thorax en ribben de schoudergordel. De stabiliteit van de schoudergordel wordt grotendeels geregeld door de omliggende spieren (rotator cuff musculatuur).

Schouderklachten

Schouderklachten kunnen acuut ontstaan door bijvoorbeeld een verdraaiing of langzaam ontstaan. Soms ontstaan de klachten door een herhaaldelijke of langdurig statische beweging of houding. Hierdoor wordt de balans tussen verschillende spieren en gewrichten verstoord en ontstaat er een instabiliteit. Deze instabiliteit in de schoudergordel zorgt er vaak voor dat pezen of slijmbeurzen knel komen te zitten, wat pijn in schouder en bovenarm als gevolg heeft. De pijn kan uitstralen in de gehele arm of naar de nek.

Hoe pakt FysioMC dit aan?

Schouderklachten kunnen uw leven behoorlijk beïnvloeden. Soms zo veel dat U niet meer kan werken of sporten. De fysiotherapeuten van FysioMC gaan hiermee direct aan de slag. De behandeling start met een goede analyse van Uw schouderprobleem, waarbij vaak een echo wordt gemaakt om exact te zien wat en waar het probleem zit. Op deze wijze weet de FysioMC professional precies waar en hoe het probleem eruit ziet. Deze echodiagnostiek wordt gemaakt met moderne apparatuur, waarbij metingen verricht kunnen worden.

Op basis van het onderzoek wordt een behandelplan met U gemaakt. In het behandelplan zult U altijd moeten oefenen om de instabiliteit te verhelpen. Dit gebeurd vaak op de praktijk en bij U thuis. Om de beste resultaten te behalen wordt er van U een actieve inzet gevraagd. Indien de klachten sport gerelateerd zijn, wordt een speciaal sport specifiek programma voor U gemaakt.

Vragen & klachten

Fysio Medisch Centrum
Den Haag

Laan van Meerdervoort 211L
2563 AA Den Haag
info@fysiomc.nl
070 - 205 73 73
Fysio Medisch Centrum
Rijswijk

Visseringlaan 18
2288 ER Rijswijk (ZH)
info@fysiomc.nl
070 - 406 35 45
Fysio Medisch Centrum
Blessure lijn
06 - 170 508 38
In Rijswijk is het de gehele dag vrij parkeren. In Den Haag is het tijdens kantooruren 06.00 tot 18.00 uur vrij parkeren.

Snel naar...

Contact