Snel & effectief rugpijn weg

Effectief uw rugpijn verhelpen

De anatomie van de rug

De rug (wervelkolom) is een zeer belangrijk onderdeel van uw houding- en bewegingsapparaat. Zo zijn niet alleen de ledematen direct hieraan gekoppeld, maar ook de besturing van de organen. De wervelkolom is opgebouwd uit 24 wervels. Tussen deze wervels zitten de tussenwervelschijven die de grote krachten waarin we dagelijks worden blootgesteld moeten verwerken. Achter deze schijven, maar door wervels loopt het centrale zenuwstelsel (ruggenmerg) wat alles in het lichaam aanstuurt. Om dit alles stabiel te houden hebben we diverse lagen van spieren die dit complexe geheel te sturen.

Rugpijn

Rugpijn is een veel voorkomend probleem. Rugklachten komt heel vaak voor, ongeveer 80% van de mensen tussen de 20 en 50 heeft weleens rugklachten gehad. Dit kan zich uiten als een zeurende of stekende pijn in de rug, die soms uitstraalt naar bil en/of been. Maar soms komt het ook voor dat u alleen pijn in uw been hebt, zonder de rugpijn, waarbij uiteindelijk de rug wel voor deze beenpijn verantwoordelijk is.

Lage rugpijn wordt meestal veroorzaakt door een overbelasting. Meestal heeft dit te maken met een langdurige statische houding of een plotselinge verkeerde beweging. Vaak zijn de klachten niet direct terug te brengen naar één fysieke oorzaak, maar hebben zaken als stress, werkhouding, conditie of bijvoorbeeld lang zitten een aanzienlijke rol in het klachtenbeeld. Vaak wordt gedacht dat het probleem ‘ de tussenwervelschijf’ of soms een hernia is, maar dit is nagenoeg altijd een aanname! Ook slijtage wordt vaak als oorzaak van rugpijn genoemd, maar uit een röntgen foto of mri kan je niet zien waar de pijn vandaan komt. Zo worden mensen vaak naar huis gestuurd met een diagnose ‘er is niks meer aan te doen’, terwijl de daadwerkelijke oorzaak vaak goed te behandelen is.
Door een grondige analyse te maken kunnen de therapeuten van FysioMC U helpen met het uitvinden van de daadwerkelijke oorzaak van uw pijn en u daarna helpen met de genezing daarvan. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat actieve specialistische rug oefeningen helpen bij het genezen (en voorkomen) van rugklachten. Bij FysioMC maken wij altijd gebruik van een ‘op maat gemaakt’ actief oefenprogramma voor de rug, ondersteund door een lokale behandeling. Hieronder vindt u een korte samenvatting van veelvoorkomende hand- en pols blessures;
  • Lage rug hernia     
  • Kanaalstenose
  • Lumbago
  • Artrose
  • Discopathie
  • Wervelfractuur
  • Zenuwbeknelling  ( ischias)
  • Spit
  • Scoliose
  • Ziekte van bechterew 
Hoe pakt FysioMC dit aan?

 Bij FysioMC kunt U rekenen op een individuele en professionele aanpak. Als eerste starten we de behandeling door een grondig vraaggesprek (anamnese), waarna we een uitgebreid onderzoek uitvoeren. Dit tezamen brengt Uw probleem in kaart en maken we een persoonlijk plan, die voor iedereen anders is.

In het persoonlijke plan leggen we vast wat Uw wensen en doelen zijn, zodat we resultaat gericht kunnen werken. FysioMC staat voor een gecombineerde aanpak. Nagenoeg altijd worden er specialistische rug oefeningen uitgelegd, in combinatie met lokale behandelingen van een van onze manueel therapeuten om de rug pijnvrij en soepel te kunnen bewegen. Oefeningen thuis zijn een belangrijk onderdeel van de behandeling om de klachten structureel te verhelpen.

Samen werken we aan gewenste resultaten en daarmee aan uw gezondheid. Gedurende de behandeling zullen er evaluaties plaatsvinden, waarbij doelen aangescherpt of aangepast kunnen worden. Wanneer de doelen behaald zijn, vindt er een evaluatie plaats en krijgt U advies voor vervolg en preventie. FysioMC streeft naar een blijvend resultaat als gevolg van de behandeling.

Heeft u vragen?

Fysio Medisch Centrum
Den Haag

Laan van Meerdervoort 211-L
2563 AA Den Haag
info@fysiomc.nl
070 - 205 73 73

In Den Haag is het tussen 06.00 tot 18.00 uur vrij parkeren.

07.30 - 18.00 uur
07.20 - 18.30 uur
08.30 - 20.00 uur
07.20 - 18.30 uur
08.30 - 20.00 uur
 08:00 - 14.00 uur
Fysio Medisch Centrum
Rijswijk

Visseringlaan 18
2288 ER Rijswijk
info@fysiomc.nl
070 - 406 35 45

In Rijswijk is het de gehele dag vrij parkeren.

08.30 - 18.30 uur
08:30 - 18.00 uur
07.20 - 18.30 uur
08.30 - 18.00 uur
07.20 - 18.30 uur
gesloten

Snel naar...

Contact