Een praktijk in ontwikkeling onze focus ligt op ontwikkeling en verbetering

Slijtage & peesontsteking

De pols op is opgebouwd uit meerdere beentjes die bedekt zijn met kraakbeen. In totaal zorgen 27 botten: handwortelbeentjes (8), middenhandsbeentjes (5) en vingers (met 14 vingerkootjes) voor een complex aantal mogelijkheden met wat we met de hand kunnen doen. Door de vele gewrichtjes, die door kapsels en banden omgeven worden, zijn vele bewegingen mogelijk.

Polsklachten

In de pols kunnen diverse problemen ontstaan, waarbij slijtage van het kraakbeen (artrose) het meeste voorkomt. Dit wordt meestal veroorzaakt doordat de hand langdurig op een wijze belast wordt. Ook veel voorkomend is het carpaal tunnelsyndroom (CTS), een skiduim en een pees overbelasting. Bij het carpaal tunnelsyndroom is er sprake van te weinig ruimte in de tunnel, waardoor een zenuw bekneld raakt. Bij zowel een skiduim als een pees overbelasting is er sprake van een zwelling, wat een aanzienlijk veel pijn kan opleveren.

Hoe pakt FysioMC dit aan?

Het onderzoek van de pols vraagt een zeer secure aanpak. Er is een FysioMC professional die zich heeft toegelegd op dit onderzoek. Door de complexiteit van de vele gewrichtjes en pezen is het maken van een diagnose een echte puzzel. Bij de behandeling zal goed gekeken worden of de pols niet (regelmatig) wordt overbelast en hoeveel rust nodig is. De therapeut zal dit proces nauwkeurig begeleiden door middel een lokale behandeling. Dit wordt altijd ondersteund door actieve oefeningen, die U op de praktijk en thuis moet doen. Uiteindelijk door samen aan het probleem te werken krijgt U de optimale mogelijkheid om te herstellen.

Vragen & klachten

Fysio Medisch Centrum
Den Haag

Laan van Meerdervoort 211L
2563 AA Den Haag
info@fysiomc.nl
070 - 205 73 73
Fysio Medisch Centrum
Rijswijk

Visseringlaan 18
2288 ER Rijswijk (ZH)
info@fysiomc.nl
070 - 406 35 45
Fysio Medisch Centrum
Blessure lijn
06 - 170 508 38
In Rijswijk is het de gehele dag vrij parkeren. In Den Haag is het tijdens kantooruren 06.00 tot 18.00 uur vrij parkeren.

Snel naar...

Contact