Een praktijk in ontwikkeling onze focus ligt op ontwikkeling en verbetering

Knierevalidatie bij Fysio Medisch Centrum

De knie wordt gevormd door 3 botstructuren, het bovenbeen (femur), het scheenbeen (tibia) en het kuitbeen (fibula). Het gewricht wordt omgeven door het gewrichtskapsel, waarbij er 2 kniebanden zijn de zijwaartse stabiliteit verzorgen. Binnen in de knie liggen nog 2 banden (voorste – en achterste kruisband) die de stabiliteit naar voren en achteren verzorgen. Door een knap samenspel van deze 4 banden wordt er gezorgd dat grote draaibewegingen gestabiliseerd worden. Tussen het bovenbeen en het onderbeen bevinden zich de binnen en buiten meniscus. Deze 2 halve maanvormige schijfjes zorgen ervoor dat schokken worden opgevangen en dat het onder- en bovenbeen goed op elkaar passen.

Knieklachten

Knieklachten kunnen ontstaan door een acuut trauma of een langdurige belasting. Vaak ontstaan knieklachten tijdens het sporten, maar kunnen ook door langdurig zitten en veel traplopen. Knieklachten kunnen zich uiten als een aanhoudende pijn, instabiel gevoel of juist stijfheid en soms zelfs als een blokkerend gevoel. De FysioMC professionals zoeken naar de oorzaak van Uw probleem en bieden daarna een duurzame oplossing.

Hoe pakt FysioMC dit aan?

FysioMC heeft meerdere specialisten op dit gebied. Door jarenlang direct samen met orthopedisch chirurgen samen te werken hebben zij een grote expertise opgebouwd. Er wordt onderzocht en gehandeld volgens de nieuwste technieken. Indien nodig is er direct contact met de specialisten, waarmee er geen tijd verspilt wordt. Er kan direct doorverwezen worden voor een röntgen foto of MRI. FysioMC heeft meerdere specifieke behandelprotocollen die aan uw specifieke vraag- en doelstelling kan worden aangepast. De FysioMC professional zal U hierbij begeleiden en ondersteunen.

Veelal zijn de knieklachten gerelateerd aan een (over)belasting. Om de knie weer beter te krijgen wordt daarom een actieve benadering, ondersteund door een lokale behandeling, geadviseerd.

Vragen & klachten

Fysio Medisch Centrum
Den Haag

Laan van Meerdervoort 211L
2563 AA Den Haag
info@fysiomc.nl
070 - 205 73 73
Fysio Medisch Centrum
Rijswijk

Visseringlaan 18
2288 ER Rijswijk (ZH)
info@fysiomc.nl
070 - 406 35 45
Fysio Medisch Centrum
Blessure lijn
06 - 170 508 38
In Rijswijk is het de gehele dag vrij parkeren. In Den Haag is het tijdens kantooruren 06.00 tot 18.00 uur vrij parkeren.

Snel naar...

Contact