Een praktijk in ontwikkeling onze focus ligt op ontwikkeling en verbetering

Enkel- en voetklachten

Het enkel gewricht bestaat uit drie botdelen: het kuitbeen (fibula) en scheenbeen (tibia) en het bovenste sprongbeen (talus). Deze drie botdelen vormen samen een gewricht, wat door een kapsel omgeven is. Dit kapsel wordt op zijn beurt verstevigd door pezen en banden die voor de stabiliteit van de enkel zorgen. Het onderste gedeelte van de voet is in onder te verdelen in drie gebieden, de voorvoet, de middenvoet en de achtervoet. Dit is het gedeelte waar heel je lichaam op rust en moet dus bijzonder sterk zijn, maar toch nog flexibel.

Klachten aan de enkel

Bij de enkel en voet zijn de woorden stabiliteit en bewegelijkheid de belangrijkste zaken waar problemen ontstaan. De klachten ontstaan meestal, of door langdurig staand gebruik waardoor de enkel kan doorzakken of door een verzwikking tijdens sporten. Daarbij kan de enkel soms (langdurig) opzwellen of kan de enkel blokkeren of vastzitten, waardoor U niet meer normaal kan lopen of sporten. Ook de achillespees hoort bij de enkel en geeft veelvuldig problemen.

Hoe pakt FysioMC dit aan?

De professionals van FysioMC zijn zeer bedreven in de behandeling van enkelproblemen. Al jarenlang werken ze samen met gespecialiseerde orthopeden en podologen (die maken o.a. inlegzolen) omdat een enkelklacht vaak een samenwerking verlangt. Tijdens het eerste consult wordt gekeken hoe U op de voet loopt, of de stabiliteit in orde is en of de enkel voldoende beweegt. Aan de hand van meerdere onderzoekstechnieken wordt de behandelstrategie bepaalt, die zich dan vertaalt in een behandelplan.

Hierin is vaak het doel het verminderen van pijn, het verbeteren van de functie (mobiliteit, beweeg- en spierfunctie), het weer kunnen uitvoeren van activiteiten en het opheffen van blokkades. Daarbij krijgt U een theoretische onderbouwing van alle achtergronden, de ontstaanswijze en factoren die een belangrijke rol spelen in het herstel. Tenslotte krijgt U nog adviezen om herhaling van de klacht te voorkomen. Uiteindelijk is voorkomen beter dan genezen.

Vragen & klachten

Fysio Medisch Centrum
Den Haag

Laan van Meerdervoort 211L
2563 AA Den Haag
info@fysiomc.nl
070 - 205 73 73
Fysio Medisch Centrum
Rijswijk

Visseringlaan 18
2288 ER Rijswijk (ZH)
info@fysiomc.nl
070 - 406 35 45
Fysio Medisch Centrum
Blessure lijn
06 - 170 508 38
In Rijswijk is het de gehele dag vrij parkeren. In Den Haag is het tijdens kantooruren 06.00 tot 18.00 uur vrij parkeren.

Snel naar...

Contact