Een praktijk in ontwikkeling onze focus ligt op ontwikkeling en verbetering

Tenniselleboog? Of andere armpijn...

De elleboog is het verbindingsgewricht tussen de onderarm en bovenarm. Het is bijzonder omdat het de 2 botten (radius en ulna) van de onderarm verbindt met 1 bot (humerus) uit de bovenarm. De elleboog verzorgt daarbij zowel het buigen, als het draaien van de onderarm.

Elleboogklachten

De tenniselleboog en iets minder de golfers elleboog zijn de meest voorkomende klachten bij elleboogpijn. Het komt bij ongeveer 3% van de mensen voor. Het is een klacht waarbij op de aanhechting van de pees aan het bot een overbelasting plaatsvindt. Deze wordt veelal veroorzaakt door een aanhoudende trekbelasting aan het bot. Hierdoor raakt de pees overbelast en kan dan opzwellen. Indien U er te lang mee doorwerkt of sport kunnen er zelfs scheurtjes in de pees komen. Andere oorzaken van elleboogpijn zijn slijtage en artrose.

Hoe pakt FysioMC dit aan?

De therapeuten van FysioMC zijn zeer bekwaam in het behandelen van de elleboogpijn. Met ondersteuning van een echografisch onderzoek kan bepaald worden of er behandeld moet worden, of dat U juist moet rusten. De FysioMC professional is in staat om volgens de laatste wetenschappelijke evidentie het onderzoek te doen en een juist afgemeten behandeling te starten. Wanneer U een behandeltraject ingaat zult U altijd actief aan de slag moeten met rekken en het opbouwen van de belastbaarheid van de spier/pees. Deze aanpak wordt veelal met een lokale behandeling ondersteund.

Vragen & klachten

Fysio Medisch Centrum
Den Haag

Laan van Meerdervoort 211L
2563 AA Den Haag
info@fysiomc.nl
070 - 205 73 73
Fysio Medisch Centrum
Rijswijk

Visseringlaan 18
2288 ER Rijswijk (ZH)
info@fysiomc.nl
070 - 406 35 45
Fysio Medisch Centrum
Blessure lijn
06 - 170 508 38
In Rijswijk is het de gehele dag vrij parkeren. In Den Haag is het tijdens kantooruren 06.00 tot 18.00 uur vrij parkeren.

Snel naar...

Contact